Devátý ročník oblíbeného vinařského festivalu proběhne v září
Celkem
39 stánků, z toho 23 vinařů především z Moravy, ale i Čech, degustace
růžových vín a klaretů, gastronomie snoubící se s růžovým vínem, bohatý
doprovodný program –...
Maková mapa: Kupte si český mák přímo od farmáře
Česká republika je největším pěstitelem potravinářského máku na světě.
Do ostatních zemí ho vyvezeme více než chmele. První jsme i v jeho
konzumaci. Na jednoho...
Jak sociální sítě ovlivňují gastronomii u mladých lidí? Za kvalitu si připlatí a restaurace...
V době, kdy jsme stále více propojení prostřednictvím sociálních médií, se nevyhnutelně mění i náš pohled na svět kolem nás. A to...
Státní zemědělský intervenční fond na výstavě GASTRO PRODUKT
Dnes začíná v Českých Budějovicích první ročník výstavy GASTRO PRODUKT. Už z názvu se dá vytušit, že si zde chuťové buňky přijdou na své....
Přichází sezóna zeleného piva: Litovelský Patrik bude letos poprvé v 5litrovém soudku
Hospody a restaurace jsou sice zavřené, příznivci zeleného piva však o svůj
oblíbený velikonoční speciál Litovel Patrik nepřijdou. Pivovar Litovel jej
nabídne v 5litrových soudcích.
Praktické a krásné. Nové nerezové termolahve Waterdrop se stanou vašimi věrnými společníky
Dopřát svému tělu dostatek hydratace je
naprosto zásadní – a v dnešní uspěchané době občas také velmi náročné. Mějte proto tekutiny vždy po...
Rekordní rok pro moravská a česká vína na světových soutěžích!
Na rok 2022 budou moravští a čeští vinaři jistě dlouho a v dobrém vzpomínat. Na zahraničních mezinárodních soutěžích vín získali za svá vína...
Za rakovinu může z třetiny nezdravá strava
Světový den boje proti rakovině připadá každoročně na 4. února. Cílem dne je zvýšit všeobecné povědomí o zákeřné nemoci a upozornit, jak důležitý vliv...
Streetfood chutná nejen na ulici. Naučte se pestré pouliční klasiky ve škole vaření Chefparade
Streetfood dávno neznamená jen hot dog nebo
langoše. Co země, to jiné pouliční chutě a zvyklosti. Ve Vietnamu kralují
v ulicích bagety banh mi, v Thajsku...
Plýtvání potravinami ve školních jídelnách pokračuje, některé školy ale ukazují, že existují možnosti zlepšení
Až 48 000
tun jídla ročně, tedy přibližně 238 tun každý den, vyhodí děti, žáci a studenti
v českých školních jídelnách. Po loňské výzvě některé školy...