Dnes začíná v Českých Budějovicích první ročník výstavy GASTRO PRODUKT. Už z názvu se dá vytušit, že si zde chuťové buňky přijdou na své. Patřit bude hlavně školnímu a závodnímu stravování, protože to si pozornost rozhodně zaslouží. Jako školák nebo zaměstnanec, každý z nás se s ním setká.
Zaměřeno na kvalitní gastronomii
Nová gastronomická výstava GASTRO PRODUKT se koná ve dnech 21. až 23. listopadu na Výstavišti České Budějovice v pavilonu Z. Přestože se jedná o nultý ročník, svým zaměřením se jedná o tradiční záležitost. Vždyť dobré jídlo k našemu životu patří od nepaměti. Akce je ideální příležitost pro všechny, kteří mají kladný vztah ke gastronomii, upřednostňují kvalitní potraviny a nebojí se nových trendů.
Výstava bude věnovaná netradiční kuchyni, alternativnímu stravování, potravinářským technologiím, speciálním pokrmům a nebudou chybět ani ochutnávky produktů oceněných značkami Regionální potravina a KLASA, jejichž propagaci zajišťuje Státní zemědělský intervenční fond.
Zajímavý gastro program
Návštěvníky čeká zajímavý program zejména na hlavním pódiu, kde se bude vařit z kvalitních potravin. Tady se budou po celou dobu výstavy střídat kuchařky ze školních jídelen se svými novinkami či nápady. Představí se také mladé naděje naší gastronomické budoucnosti. Odborným garantem akce bude pan Zdeněk Hladík, kulinářský lektor a manažer s orientací na zdravé stravování, specialista na školní stravováni a člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů ČR, který zajistí seminární část pódia. Cílem programu je zejména upozornit na kvalitní české potraviny a podpořit výměnu zkušeností mezi stravovacími provozy. Zpestřením budou vystoupení českých kuchařských hvězd: Tomáše Böhma, Miroslava Duška nebo Tomáše Homolky.
GASTRO PRODUKT proběhne paralelně a ve spolupráci s výstavou GASTROFEST. O důvod víc, proč na českobudějovické výstaviště zavítat.
Návštěvníkům přejeme příjemnou zábavu a hodně kulinářských zážitků.