Jak pečovat o mozek, když onemocní
Mozek bychom si měli hýčkat, bez jeho činnosti není možný život. Pokud však mozek onemocní, potřebuje podstrojovat daleko více. Nejčastěji se ...
Skvělý pomocník při vaření – tabasco
Tabasco je v kuchyni pojmem. Lze ho totiž použít na dokořenění téměř jakéhokoli jídla. Hodí se do salátů, omáček, luštěnin, na...
Čtyři tipy jak na perfektní fotky jídla
1. Radši přirozené než umělé světlo
To, že světelné podmínky zásadně ovlivňují, zda bude výsledná fotka dobrá, nebo špatná, není...
Jak živit mozek, aby zůstal zdravý?
Mozek bychom si měli hýčkat, bez jeho činnosti není možný život. Veškeré koordinované a komplexní činnosti, které člověka charakterizují, jsou možné...
Diabetici by měli mít svůj cukr po jídle pod kontrolou. Předejdou tak řadě zdravotních...
Vysoká hladina krevního cukru po jídle je u diabetiků často bagatelizovaným tématem. Opakované výkyvy hladiny krevního cukru přitom ohrožují...
Devět rad, jak doma skladovat ovoce a zeleninu
Jak udržet ovoce a zeleninu po nákupu co nejdéle čerstvé? Kde a jak je skladovat? Co spotřebovat hned? Není to jednoduché,...
Káva umí být i osvěžující – tipy, jak na ledovou kávu
Kávy se nemusíte vzdávat ani v horkém počasí, a co je ještě lepší, může vás osvěžit, když si objednáte (nebo sami...
Top 10 potravin, které budou ještě lepší, až je zmrazíte
Banán
Z tohoto obyčejného až moučného ovoce stvoří mráz něco, co chutná jako ta nejlepší smetanová banánová zmrzlina. Tu připravíte...
Mýty o petu a vodě
Nejčastější mýty o PETu
1. mýtus: PET LÁHVE JSOU JEDOVATÉ
PET je velmi čistý polymer,...
Které indické pokrmy byste rozhodně měli ochutnat?
Indická kuchyně se u nás stává stále populárnější, a to především díky svým jedinečným chutím a ingrediencím. Hlavní složkou téměř všech...