Probuďte své smysly kávou a kořením
Chuť a vůni kávy lze doprovodit vhodným kořením, které kávu nepřebije, ale naopak jí dodá příjemnou příchuť a vůni, která si podmaní...
Nastartujte svůj metabolismus díky citrusům. Jak na to?
Bez dostatečného množství čerstvě vymačkané šťávy z pomerančů či grepů si neumíme představit pořádnou snídani. Citrusové plody jsou nedílnou součástí většiny nejznámějších...
Češi jídlem vědomě neplýtvají, schází jim však čas a inspirace, jak potraviny využít
Podle Organizace pro
výživu a zemědělství se za rok na světě vyhodí nebo znehodnotí třetina veškeré
produkce potravin. Pokud bychom toto množství dokázali zachránit,...
Hlíva ústřičná – elixír pro naši imunitu
V jídelních lístcích v restauracích i doma na talířích se stále častěji objevuje hlíva ústřičná. Všichni víme, že se jedná o houbu, ale málokdo...
Žádné limity – vyhněte se obloukem problémům močových cest
Schůzky, deadliny a do toho starost o domácnost – dnešní ženy jsou zkrátka v jednom kole. Dalo by se říct, že k nezastavení. Vyplatí...
Naučte se správně snídat a zhubnete
Už naše babičky říkaly, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. A měly pravdu. Snídaně by totiž měla tvořit až 25 % našeho...
Dejte přednost sezonnímu stravování
Aniž by to naši předci věděli,
zařazováním lokálních a sezónních potravin do svých jídelníčků dělali dobrou
službu svému tělu. Na zimu si připravovali různé...
Neriskujte nevolnost z jídla. Dodržujete všechny zásady bezpečnosti potravin?
Bezpečnost by v kuchyni měla být vždy na prvním místě a to platí nejen o práci s nožem, ale také o samotných...
Jaké je optimální dávkování vitamínů?
S nachlazením, rýmou či virózou se v zimním období setká téměř každý. Mnozí spatřují preventivní opatření ve vitamínech a sahají buď po ovoci,...
Typologie vína podle krevních skupin: Čím si přiťuknout, když máte „Áčko“?
Lidstvo se v čase vyvíjelo a proměňovalo. Odlišné životní podmínky na různých místech planety vedly ke vzniku 4 různých krevních skupin – A,...