Poznejte neobvyklý jihoafrický čaj honeybush, který chutná po medu a hodí se pro děti...
Africký
kmen Khoisan zná účinky keře honeybush již dlouhá staletí. Ve své tradiční medicíně
jej využívá pro léčbu kašle a posílení imunity. Kolonizátorům z...
Nejen klasická pšenice, ale i pohanka či špalda. To vše sklízí ekologičtí zemědělci
Žně. Kromě zvuku hučících kombajnů je lidé
často ani neregistrují, pro farmáře je ale sklizeň obilovin vrcholem celé
sezóny. Zhruba od června do září...
Co s úrodou hub? Přinášíme deset tipů, jak je nejlépe zpracovat
Jít v těchto dnech na procházku do lesa a doslova zakopávat o houby, asi není ani možné. Stačilo párkrát zapršet a houbaři...
Velký atlas jablek z českých sadů. Které zvolit na svačinu?
Pulty obchodů jsou plné nejrůznějších odrůd jablek rozmanitých barev a chutí. Pokud si zrovna nevíte rady, které z nich vybrat, netrapte se. Přinášíme vám přehledný atlas, ve kterém naleznete 16 druhů jablek vypěstovaných převážně v českých sadech. Díky atlasu již budete vědět, které jablko si koupit ke svačině, a které se naopak hodí na pečení či do salátů.
Na podzim bývá na posilování imunity pozdě, lepší je začít už teď
Léto zatím neřeklo poslední slovo a do doby, než definitivně předá vládu podzimu, nás ještě čekají hezké slunečné dny. Přesto...
Jak na sójové maso?
S rostoucím počtem strávníků, kteří se přiklánějí ke stravě založené na rostlinných potravinách, se mnozí výrobci potravin snaží vyjít poptávce vstříc nabízením množství sójových náhražek masa. Co vlastně sójové maso je, jaké jsou jeho výhody a jak ho nejlépe připravit se dozvíte v následujícím článku.
Podobná, ale přece každá odrůda jiná. Jaká jablka se k čemu hodí?
Nejen, že jablka skvěle chutnají, ale také jsou velmi variabilní, v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. Je ale třeba si dát pozor, po jaké odrůdě sáhnete. Například oblíbený štrúdl vyžaduje jablka se specifickými vlastnostmi. Podobně je tomu také s výdrží, některé plody uchováte od podzimu až do léta, jiné je třeba spotřebovat rychleji. Poradíme vám, na co si dát pozor a jaké odrůdy volit.
Téměř polovina Čechů na své dovolené přibere. Jak se tomu vyvarovat?
Že se má na dovolené odpočívat je jasné. Ale mějte se na pozoru. Změna stravy, změna režimu na pohodu může přinést nehezké...
Grilujeme lilek a cuketu
Už vás nebaví pořád dokola grilovat klobásy a nakládané maso. Vyzkoušejte grilovanou zeleninu a horkými favority na gril jsou právě lilek a cuketa. Nabízí se nám mnoho důležitých otázek. Jak vybrat nejvhodnější zeleninu na gril? Jak správně zeleninu ugrilovat?
Sedm nejnovějších trendů v mléčných výrobcích, které byste měli ochutnat
Mléko v sáčcích, krátká trvanlivost,
omezený sortiment, absence výrobků pro speciální výživu. Takhle nějak by se
daly charakterizovat mléčné výrobky v letech dávno minulých. Za poslední
roky...