Co je dobré vědět o vodě a minerálních látkách v těle
V rámci nedávného průzkumu značky respondenti správně odpovídali, že se bez vody nedá žít (31 %), že pomáhá hydratovat tělo (22 %),...
Jak shodit pár kil, které jste přibrali přes svátky?
Jíst zdravěji a shodit pár kil. Patří toto předsevzetí mezi
ty, které se každým novým rokem na vašem seznamu opakují? Možná už máte
tendenci...
Jídlo pro oči aneb jaké potraviny zlepšují zrak?
Lidskému zraku prospívá řada potravin. Zřejmě tou nejznámější je mrkev, která má pozitivních účinků na zrak skutečně mnoho. Není ale zázračná....
Chybí vám inspirace na víkendové vaření? Zkuste tyto recepty
Blíží se víkend a vy nevíte, co zase vařit? Každý hospodyňka vám potvrdí, že právě inspirace je to, co obvykle velmi rychle...
Jak zacházet se sterilovanou zeleninou?
Dlouhá trvanlivost a odolnost
Sterilování je v současnosti jedním z nejoblíbenějších a zároveň nejúčinnějších způsobů uchování potravin. Díky moderním technologiím, které jsou při...
Jak vybrat tu nejkvalitnější slaninu? Poradíme vám
„Gastrotrendem“ posledních let je stará dobrá slanina. Nejenže se přidává do klasických slaných pokrmů, ale cukráři jí také korunují své dezerty, aby...
Vyznáte se v šampaňském, sektu, proseccu či cavě?
Propadli jste šumivým vínům, rádi zkoušíte jejich nové chutě a experimentujete v párování s netradičními jídly? K vinné etiketě patří ale také teoretické...
Češi jídlem vědomě neplýtvají, schází jim však čas a inspirace, jak potraviny využít
Podle Organizace pro
výživu a zemědělství se za rok na světě vyhodí nebo znehodnotí třetina veškeré
produkce potravin. Pokud bychom toto množství dokázali zachránit,...
Inzulin 30 minut před jídlem? Není třeba – nyní stačí před prvním soustem
Inzulinová léčba znamená pro diabetiky různá
omezení – musí kvůli ní přesně plánovat každodenní program, pracovní režim i
čas, kdy usednou k jídlu. Až dosud...
Poznáte kvalitní uzeninu? Tipy, jak se nenechat napálit!
Ceny vepřového masa a uzenin z něj vyrobených stále rostou – svůj podíl na tom nese africký mor prasat. Odborníci odhadují, že...