Co je dobré vědět o vodě a minerálních látkách v těle

1
V rámci nedávného průzkumu značky respondenti správně odpovídali, že se bez vody nedá žít (31 %), že pomáhá hydratovat tělo (22 %),...

Jak shodit pár kil, které jste přibrali přes svátky?

0
Jíst zdravěji a shodit pár kil. Patří toto předsevzetí mezi ty, které se každým novým rokem na vašem seznamu opakují? Možná už máte tendenci...

Jídlo pro oči aneb jaké potraviny zlepšují zrak?

0
Lidskému zraku prospívá řada potravin. Zřejmě tou nejznámější je mrkev, která má pozitivních účinků na zrak skutečně mnoho. Není ale zázračná....

Chybí vám inspirace na víkendové vaření? Zkuste tyto recepty

0
Blíží se víkend a vy nevíte, co zase vařit? Každý hospodyňka vám potvrdí, že právě inspirace je to, co obvykle velmi rychle...

Jak zacházet se sterilovanou zeleninou?

0
Dlouhá trvanlivost a odolnost Sterilování je v současnosti jedním z nejoblíbenějších a zároveň nejúčinnějších způsobů uchování potravin. Díky moderním technologiím, které jsou při...

Jak vybrat tu nejkvalitnější slaninu? Poradíme vám

0
„Gastrotrendem“ posledních let je stará dobrá slanina. Nejenže se přidává do klasických slaných pokrmů, ale cukráři jí také korunují své dezerty, aby...

Vyznáte se v šampaňském, sektu, proseccu či cavě?

0
Propadli jste šumivým vínům, rádi zkoušíte jejich nové chutě a experimentujete v párování s netradičními jídly? K vinné etiketě patří ale také teoretické...

Češi jídlem vědomě neplýtvají, schází jim však čas a inspirace, jak potraviny využít

0
Podle Organizace pro výživu a zemědělství se za rok na světě vyhodí nebo znehodnotí třetina veškeré produkce potravin. Pokud bychom toto množství dokázali zachránit,...

Inzulin 30 minut před jídlem? Není třeba – nyní stačí před prvním soustem

0
Inzulinová léčba znamená pro diabetiky různá omezení – musí kvůli ní přesně plánovat každodenní program, pracovní režim i čas, kdy usednou k jídlu. Až dosud...

Poznáte kvalitní uzeninu? Tipy, jak se nenechat napálit!

0
Ceny vepřového masa a uzenin z něj vyrobených stále rostou – svůj podíl na tom nese africký mor prasat. Odborníci odhadují, že...

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...