Co jste nevěděli o těstovinách
Těstoviny jsou oblíbené snad po celém světě. Nejen že díky nim připravíte rychlý oběd či večeři, ale navíc jdou připravit na stovky...
Zvládněte přípravu vánočky na jedničku
Víte, proč se pekla právě na Vánoce? Svým tvarem připomínala Ježíška
v povijanu, stala se tak symbolem nového zrození, plodnosti a nových
začátků. O Vánocích...
Bylinky do jídel i jako přírodní léčiva
Mít vždy po ruce výběr čerstvých bylinek, kterými kdykoliv dochutíte váš salát, okořeníte maso nebo si z nich uděláte osvěžující nápoj či léčebnou...
Zácpa, průjem a bolesti břicha – tělo nám prozradí, co mu chybí
Bolí vás břicho a
máte průjem, když před sebou máte nepříjemné povinnosti nebo nestíháte? Tak
pozor! Stres je totiž hlavním spouštěcím faktorem syndromu dráždivého...
Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno
Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou...
Jak upravit jídelníček během menopauzy?
Začátkem nového roku mnoho lidí, ať už v rámci novoročních předsevzetí, či ve snaze zatočit s povánočními kilogramy navíc, začne výrazněji řešit svůj jídelníček....
Top 10 potravin, které budou ještě lepší, až je zmrazíte
Banán
Z tohoto obyčejného až moučného ovoce stvoří mráz něco, co chutná jako ta nejlepší smetanová banánová zmrzlina. Tu připravíte...
Jak na zavařování v troubě? Je to překvapivě snadné
K zavařování můžete využít i klasickou troubu a letní úroku ovoce a zeleniny pak můžete sterilizovat i bez speciálního zavařovacího hrnce, který by...
Skvělý pomocník při vaření – tabasco
Tabasco je v kuchyni pojmem. Lze ho totiž použít na dokořenění téměř jakéhokoli jídla. Hodí se do salátů, omáček, luštěnin, na...
Pečící trouba, mikrovlnka, nebo parní trouba – kdo nám doma prokáže nejlepší služby?
Před roky jsme si museli vystačit s elektrickou nebo plynovou troubou, u které jsme měli jedinou volbu teploty. Mikrovlnka zase uměla...