O kvalitě mléka v Evropské unii není třeba spekulovat
Výroba prvotřídních mlékárenských výrobků
vždy závisí na kvalitně mléka. Úsilí k zajištění této suroviny v té
nejlepší kvalitě lze popsat v pěti bodech: Pohoda zvířat, pravidelná
kontrola,...
Kompletní bílkovina jako novodobá mantra
Ne každý
vystudoval biochemii, aby dokázal popsat metabolismus bílkovin v těle, přece
jen je ale při studiu výživy důležité rozumět alespoň základům trávicích
procesů, aby...
Kupujete v obchodě sirupy a koncentráty? Ovoce je v nich v menšině
Ovocný sirup naředěný vodou byl pravděpodobně nejběžnějším domácím nápojem předrevolučních let. Prodeje sirupů meziročně klesají, přesto v mnoha domácnostech mají své čestné místo dodnes – za uplynulý rok české domácnosti vypily 40 miliónů litrů kupovaného sirupu. Velké rozdíly jsou v cenách i ve složení těchto výrobků.
Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát
S přibývajícími teplotami většinou máme chuť spíše na
odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená
jídla i česká klasika....
Isotonické nápoje – minerály či ionty, nebo spíš cukr a chemie?
Pronikají do regálů běžných supermarketů a často se
„tváří“ nepostradatelně. Jde o produkty, které obestírá aura drinku nezbytného
ke sportovní aktivitě a lepším výkonům....
Jak je na tom kvalita ruských zmrzlin?
Horké letní počasí dělá radost výrobcům zmrzlin a nanuků. K těm nejtradičnějším patří ruská zmrzlina - smetanový mražený krém vložený mezi dvě oplatky....
Nejen kravské, ale také kozí či ovčí. Jakému mléku dáte přednost?
Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř
nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně.
Zamysleli jste se ale...
Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí
S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš
kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na
výběr...
Tvrdá voda prospívá zdraví. Dopřát si ji můžete i bez vodního kamene
Tvrdá voda způsobuje
vodní kámen, čímž poškozuje domácí spotřebiče a zanáší rozvody vody,
a především proto mají lidé raději tu měkčí. Tvrdší voda je však...
Takhle se čte etiketa aneb Vím, jaké maso kupuji
I vy chcete nejen k nedělnímu obědu vybrat to nejlepší maso? Tápete
však nad etiketou a snažíte se rozluštit, co údaje na prodávaném...