Černé sáčkové čaje – povzbudí, neuškodí, neoslní
Řada lidí začíná den šálkem černého čaje, přičemž většinou sáhnou spíše po rychlém řešení v podobě čaje v nálevových sáčcích než po sypané...
Test dětských sušenek – boj s akrylamidem
Akrylamid je v potravinách zcela nežádoucí, protože zvyšuje riziko vzniku nádorových onemocnění, škodí nervovému systému a poškozuje genetickou informaci. Spotřebitelská organizace dTest...
Moštová sezóna startuje! Co byste měli vědět o kvalitě moštu?
Pro nástup podzimu není typické jenom zbarvování listů do žlutavých, hnědavých a načervenalých odstínů, ale také sezóna moštování jablek....
Ať už čerstvé, nebo trvanlivé, volte bio kvalitu!
Málokdo z nás si svůj život dokáže
představit bez mléka a mléčných výrobků. Do jídelníčku je zařazujeme téměř
každodenně a do svého těla skrze...
Světlé ležáky – bez plísní a pesticidů
Pro okolní svět je typickým českým pivem světlý
ležák plzeňského typu, mezi konzumenty trochu nepřesně známý jako světlá
dvanáctka. Spotřebitelský časopis dTest poslal do...
Éčka v uzeninách
Rádi si
pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a
ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete...
Test grilovacích omáček. Která je ta pravá?
Grilování s rodinou či přáteli k létu neodmyslitelně patří. Ať už si dopřáváte vepřová žebírka, steaky, kuřecí plátky nebo třeba klobásky, dobrá grilovací omáčka...
Ty nejlepší vaničkové zmrzliny. Víte, po které sáhnout?
Zmrzliny jsou oblíbené mezi širokou veřejností a zejména v létě výrazně stoupá prodej těch točených a na dřívku. Ledovou pochoutku si můžete dopřát...
O kvalitě mléka v Evropské unii není třeba spekulovat
Výroba prvotřídních mlékárenských výrobků
vždy závisí na kvalitně mléka. Úsilí k zajištění této suroviny v té
nejlepší kvalitě lze popsat v pěti bodech: Pohoda zvířat, pravidelná
kontrola,...
Kompletní bílkovina jako novodobá mantra
Ne každý
vystudoval biochemii, aby dokázal popsat metabolismus bílkovin v těle, přece
jen je ale při studiu výživy důležité rozumět alespoň základům trávicích
procesů, aby...