Velký zmrzlinový průvodce

Čokoládová, se slaným karamelem, ale i tvarůžková nebo maková. Zmrzlina patří k létu ve všech svých podobách, ať milujete točenou nebo si raději...

Proteinové mléčné výrobky. Některé obsahují více cukru než bílkovin

V posledních letech se vedle obvyklých jogurtů nebo pudinků objevují podobné výrobky slibující vysoký obsah proteinu čili bílkovin. Spotřebitelská organizace dTest poslala do...

Slunečnicové oleje: Smažení už není tabu, ale volba správného oleje je klíčová

O slunečnicovém oleji se můžeme dočíst, že není vhodný ke smažení. Tuto pravdu začaly v posledních letech nahlodávat nové odrůdy slunečnic produkujících...

Tavené sýry: Jak jsou na tom s obsahem nežádoucích látek?

V loňském roce uplynulo už sto let od chvíle, kdy se v jihočeských Vodňanech začaly vyrábět tavené sýry. Jejich obliba se v čase měnila, a...

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...