Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí
Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a...
Test arašídů: plísní se nemusíte bát
Solené buráky patří k tradičnímu občerstvení nabízenému hostům doma na návštěvě i v restauraci. Časopis dTest otestoval kvalitu pražených solených...
Vztah vína a cukru? Jedna velká věda
Cukr je klíčovou součástí vína
Je to právě cukr, který dodává vínu jeho charakter a označení. Hrozny révy vinné...
Jak poznat opravdu kvalitní čokoládu?
Věděli jste, že kvalitní čokoláda se může díky pozitivním účinkům na naše zdraví směle řadit mezi superpotraviny? Jen je někdy těžké...
Sypete si do kávy bílý prášek? Do mléka má daleko
Do smetany hodně daleko
Přestože vzhled a možná i způsob použití svádí ke zjednodušování, název „smetana do kávy“ je...
Místo smetany voda? To jsou šlehačky ve spreji
Vypadají stejně, uvnitř se diametrálně liší. Řeč je o šlehačkách ve spreji. Spotřebitelský časopis dTest porovnal 25 šlehačkových sprejů dostupných...
Mléko plné protikladů. Čemu máme věřit?
Říká se, že polopravda je horší než lež. Mnoho z nich se objevuje i v souvislosti s mlékem a mléčnými výrobky. Můžeme...
Nejsou výživové vlastnosti chia semínek přeceňovány?
Chia semínka mají původ v horách Střední a Jižní Ameriky. Někteří je považují za superpotravinu – jsou výživově bohatá a mají...
Vyznáte se v mléčných výrobcích a tvarozích? Máme pro vás manuál!
Už naši předkové věděli, že fermentované neboli zakysané potraviny (jogurt, kefír, některé druhy sýrů, tvaroh, kysané zelí nebo ostatní kysaná zelenina) pozitivně...
Mléčné řezy a tyčinky – cukr v maskáčích
V chladicích regálech bývají blízko tvarohů a jogurtů vyskládány také chlazené sladké svačinky. Někteří výrobci je prezentují jako zdravější alternativu...