Jak neplýtvat jídlem? Několik tipů na správné uskladnění sezónních potravin
Podzim netrpělivě klepe na dveře a s ním nekompromisně přichází měsíc září. A právě v tomto období si každoročně připomínáme Mezinárodní den o povědomí...
Kontroly opět potvrdily vysokou kvalitu potravin oceněných značkami KLASA, Regionální potravina a vyrobených...
Potravinářská inspekce pravidelně uskutečňuje kontrolní akce se zaměřením na potraviny oceněné značkami KLASA a Regionální potravina a nově také na potraviny s deklarací...
Proč se (ne)přidat k příznivcům suchého února?
Ať už se přidáte k únorovým abstinentům, nebo ne, jisté je jedno – v případě alkoholu vždy platilo, platí a bude platit, že méně...
Rekordní rok pro moravská a česká vína na světových soutěžích!
Na rok 2022 budou moravští a čeští vinaři jistě dlouho a v dobrém vzpomínat. Na zahraničních mezinárodních soutěžích vín získali za svá vína...
Chlebíčky, chuťovky a sendvičevčera, dnes a zítra
Popularita obložených chlebíčků neklesá ani po více než sto letech od jejich zrodu. Staly se neodmyslitelnou součástí nejrůznějších oslav, v čele se silvestrovskými...
Již brzy si vychutnáme Svatomartinská vína!
Už od pátku 11.11., se začnou po celé zemi otevírat první láhve svěžích a aromatických Svatomartinských vín. Díky teplému a slunečnému srpnu,...
Nejchutnější České potraviny byly oceněny
Již 14. ročník soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2022 a Dětská chuťovka 2022 proběhl pod záštitou Stálé komise...
Vína z Moravy, vína z Čech – vína, kterým rozumíme!
Moravská a česká vína jsou osobitá a jedinečná, ale nevznikají sama o sobě, nestačí je jen sebrat nalahvovaná někde pod keřem. Často...
Zájem o BIO potraviny stoupl
Trh s biopotravinami v České republice roste. Ve srovnání s rokem 2019 byl předloni meziroční růst vyšší o 14 % a české...
Tradiční zabijačka je v ohrožení
Zabijačky vyplňují v českých zemích již po staletí období mezi Vánocemi a Velikonocemi a po nich následuje masopust, který začíná Popeleční středou...