Zákeřný cukr. Proč mu nedokážeme odolat?

Také jste v dětství rádi tajně ujídali cukr po lžičkách? Tak vězte, že tuto zvyklost si průměrný Čech přenesl do dospělosti a denně zkonzumuje...

Nejpozději obědvají Pražané, nejdříve lidé na severu Moravy a Vysočině

Obědvat výrazně před polednem? Zejména na Moravě není vůbec výjimečné, že lidé na obědy chodí v pracovní dny už kolem jedenácté hodiny dopoledne a po...

Staráte se, aby váš jídelníček obsahoval dostatek vápníku? Pro zdravé kosti to ale nestačí

Vitaminy K2 a D3 jsou pro náš organismus velice důležité živiny. Přesto jich má většina z nás nedostatek, což má vliv na stav...

Čtyři tipy pro správné grilování uzenin

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na...

Sezóna českých jahod je v plném proudu! Na co si dávat při nákupu pozor?

Koncem května začaly dozrávat první české jahody a právě nyní jejich sezóna vrcholí.  V Česku patří toto ovoce mezi nejoblíbenější, každý Čech ročně zkonzumuje kolem 2,5...

Rané brambory znovu na talíři

Již byla zahájena sklizeň domácích raných brambor. Spotřebitelé tak mají v obchodech opět k dispozici rané konzumní brambory z české produkce. Loňská sezóna byla poznamenána...

Test napěňovačů mléka: Nejvíce dalo šlehačům zabrat studené mléko

Spotřebitelský časopis dTest prověřil 22 elektrických, manuálních a ručních bateriových napěňovačů mléka, které slibují mléčnou pěnu z pohodlí domova. V laboratoři přístroje absolvovaly nejednu praktickou...

Pochutnejte si na delikátních dezertech z čerstvých jahod a rybízu

Léto budiž pochváleno. Právě nyní totiž dozrává to nejšťavnatější ovoce – ideální pro přípravu delikátních svěžích dezertů. Vyzkoušejte kromě klasického citrónového koláče s jahodami, rybízových...

Není kráva jako kráva. Která je na mléko a která na maso?

Vyznat se podrobněji v jednotlivých plemenech krav náleží většinou jen opravdovým odborníkům. Chcete se i vy trochu poučit a zjistit, která kráva z farmy...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši...

Zájem o mléko stoupá, obzvláště o to kvalitní

Mléko. Zatímco v minulosti bylo spojováno s mnoha pověrami o jeho škodlivosti, dnes tyto mýty odezněly a mléko se stalo díky svým...

Překvapte své blízké grilovanými specialitami

Grilovací sezona je v plném proudu a nabízí řadu tradičních i originálních receptů s vůní exotiky. Vyzkoušejte s námi netradičně připravený vepřový bok, kuřecí prsa,...

Upečte si kváskový chleba. Máme pro vás jednoduchý postup

Milujete pečivo a nedokážete si bez něj představit jediný den? Co si takhle upéct vlastní kváskový chleba? Nejen, že skvěle chutná, ale především si...

Aktuálně

Kdo se může pyšnit oceněním Mlékárenský výrobek roku 2019

Poslední květnovou středu se v Národním zemědělském muzeu v Praze uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže „Mlékárenský výrobek roku 2019“. Ocenění nejlepších produktů z mléka pro rok 2019 proběhlo...

Nejčtenější články