Vybrali jsme pro vás recepty, které jsou chutné, lehké a jejich příprava nezabere příliš času. Navíc jejich vaření je natolik jednoduché, že ho zaručeně zvládne i méně zdatný kuchař. A to hlavní: V každém z nich je zakomponována některá z přísad, které jsou považovány za afrodisiaka!
Předkrm, co vás nažhaví: Opečený chřest s italským speckem a sýrem tre corti
Chřest je považován už od dob starověkého Řecka a Říma za účinné afrodiziakum, mající pozitivní vliv na mužskou potenci i plodnost – ostatně jeho falický tvar je příznačný! Obzvlášť silné účinky mají mladé výhonky, které jsou rovněž nejchutnější. Pochází z Orientu, ale dnes je i oblíbenou pochutinou Evropanů.
Kolik času strávíte v kuchyni: 15 minut příprava + 15 minut vaře ní
Co si nachystejte:
- 1 svazek zeleného chřestu
- 100 g sýru Tre Corti nebo Gran Moravia
- 100 g italského specku nakrájeného na tenké plátky
- extra panenský olivový olej na vytření pekáčku
Jak na to: Tvrdé konce chřestu jemně oloupejte. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte chřest a vařte asi 5 minut. Chřest musí zůstat křupavý. Poté ho okamžitě zchlaďte v ledové vodě, tím si chřest zachová svěží zelenou barvu. Olivovým olejem jemně vytřete pekáček. Každý stonek chřestu omotejte italským speckem. Rozložte vedle sebe do pekáčku. Na chřest nastrouhejte sýr Tre Corti (lze použít také Gran Moravia) a nakonec zakápněte olivovým olejem. Pečte v troubě na 180°C do lehkého zezlátnutí sýra. Podávejte s bagetkou.
Polévka je grunt: Špenátový krém s ricottou
Špenátu se někdy přezdívá „zelená viagra“, podobně jako jiné listové zelenině, jako je například kapusta. Špenát totiž obsahuje hořčík, který podporuje prokrvení pohlavních orgánů.
Kolik času strávíte v kuchyni: 15 minut příprava + 20 minut vaření
Co si nachystejte:
- 500 g čerstvého špenátu
- 1 najemno nakrájená šalotka
- 4 stroužky česneku
- čerstvé máslo
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 150 ml smetany ke šlehání
- 150 g ricotty
- sůl, pepř, nadrobno nasekané oregano
- 4 plátky opečené pancetty
Jak na to: V hrnci rozehřejte máslo a zpěňte na něm cibuli s česnekem. Přilijte vývar a nechte lehce provařit. Poté vložte špenát. Pár lístků si nechte stranou na ozdobu. Vařte dalších 10 minut. Dochuťte smetanou, solí, pepřem a bylinkami. Polévku rozmixujte na hustý krém. Ricottu rozšlehejte se dvěma lžícemi smetany. Na talíře tvořte dvěma lžičkami malé nočky. Zalijte špenátovým krémem a ozdobte plátky pancetty a čerstvého špenátu.
Lehký hlavní chod: Těstoviny s ořechovým pestem
Vlašské ořechy jsou nejen chutné, zdravé a jsou zdrojem omega-3 mastných kyselin, ale také zlepšují náladu a podporují chuť na milování. Obsahují totiž aminokyselinu arginin, která ovlivňuje erekci. Mimochodem, podobné účinky ma jí i mandle nebo kešu.
Kolik času strávíte v kuchyni: 15 minut příprava + 15 minut vaření
Co si nachystejte:
- 320 g krátkých těstovin
- 20 v lašských ořechů
- 80 g ricotty speciale
- 4 lžíce mléka
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 lžíce sýru Gran Moravia
- sůl, pepř
Jak na to: Nejprve dejte vařit těstoviny. Pak vylouskejte ořechy, vložte je do mixéru spolu se lžící oleje a rozmixujte, přidejte ricottu, mléko, nastrouhaný sýr Gran Moravia, sůl a pepř a vše smíchejte. Pesto dejte na velkou pánev spolu se dvěma lžícemi vody z vaření těstovin a nechte provařit asi 2 minuty. Sceďte těstoviny, přesypte je na pánev k pestu a promíchejte. Pokud je to třeba, přidejte ještě trochu vody z vaření těstovin. Podávejte ozdobené několika kousky ořechů a posypané sýrem Gran Moravia.
Sladká tečka: Pěna z ricotty s jahodami
Naštěstí v dnešní době už nemusíme jako pohádková Maruška chodit pro jahody do hor za dvanácti měsíčky – ale jsou dostupné v kterémkoliv ročním období. Tyto červené plody obsahují vitamin C, kyselinu listovou, vlákninu i draslík… A také jsou symbolem smyslnosti a vyhlášeným afrodisiakem!
Kolik času strávíte v kuchyni: 10 minut příprava
Co si nachystejte:
- 350 g ricotty
- jahody
- 1 malý citron
- ½ lžičky skořice
- 1 a ½ lžíce cukru
- 1 lžíce rumu nebo koňaku
Jak na to: Jahody určené na přípravu pěny z ricotty pečlivě očistěte a nakrájejte na malé kousky. Rozmixujte je s cukrem a citronovou šťávou, z ricotty vypracujte krém. Krémovou ricottu přidejte k rozmixovanému ovoci a přidejte skořici. Přidejte rum a vše dobře promíchejte. Směs dejte do lednice, podávejte v pohárech či sklenicích. Můžete ozdobit kousky čokolády.