K podzimu již tradičně patří pouštění draků, huňaté svetry, teplé nápoje a samozřejmě také dýně. Pro ty, kteří si v tomto období ujíždí na dýňové polévce, ale už ne tolik na pracném krájení a loupání této zeleniny, je tu dýňová polévková směs od Bonduelle, kterou stačí jen krátce povařit, rozmixovat a dochutit. Nechte se inspirovat a připravte si na blížící se Halloween kompletní strašidelné menu.
Pavoučí dýňová polévka
Ingredience:
- 1 balení Bonduelle Dýňové polévkové směsi (400 g)
- 1 cibule
- 1 palice česneku
- 1 zázvor
- 0,2 l vývaru
- 0,3 l kokosového mléka
- 2 batáty
- olivový olej
- sůl, pepř
- černé olivy a dýňová semínka na ozdobu
Postup:
- Začněte s přípravou ingrediencí. Cibuli si nakrájejte nadrobno, batáty na kostičky, zázvor oloupejte a pokrájejte na tenčí plátky.
- V hrnci si rozehřejte olivový olej a orestujte cibulku. Přidejte česnek a nechte provonět. Následně přidejte také batáty a pár minut opékejte. Nakonec přihoďte zázvor a restujte další minutu.
- Vše přelijte vývarem, vsypte Bonduelle dýňovou směs, osolte a přiveďte k varu.
- Poté přidejte 2/3 kokosového mléka a vařte do změknutí.
- Nakonec vše rozmixujte pomocí tyčového mixéru a dochuťte dle chuti.
- Zbylou 1/3 kokosového mléka použijte na zdobení. Rozdělte polévku do talířů, a do každého talíře nakreslete mlékem spirálu. Poté veďte párátkem ze středu několik čar, dokud nevytvoříte pavučinu.
- Na závěr přidejte olivového pavouka a podávejte spolu s dýňovými semínky.
Strašidelné plněné papriky
Ingredience:
- 1 balení Bonduelle Vapeur červené fazole (425 ml)
- barevné papriky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 80 g rýže
- 250 g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g cherry rajčátek
- snítka petrželky
- sůl, pepř
Postup:
- Papriky důkladně omyjte a odřežte jim větší část vršků. Pomocí nože vyřežte také oči, nos a pusu.
- V malém kastrolku uvařte rýži a odložte ji bokem.
- V hlubší pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte na půl rozkrájená cherry rajčátka, prolisovaný česnek, na kousky nakrájené vepřové maso, nadrobno nakrájenou cibuli a Bonduelle Vapeur červené fazole.
- Směs poduste zhruba 20 minut a poté smíchejte s rýží. Dochuťte solí, pepřem a petrželkou.
- Nakonec směsí naplňte papriky, přikryjte je odřezanými vršky a dejte společně péct do trouby na 15-20 minut.