Léto je v plném proudu a vedle grilovaných dobrot je čas také na něco lehčího. Proto přinášíme tipy na dietní a rychlé recepty plné zeleniny a tuňáku. Tak s chutí do toho!
Mexická pizza s tuňákem
Suroviny:
- 2x 160 g balení Rio Mare Insalatissime Mexico
- 1 balení těsta na pizzu
- 400 g krájených loupaných rajčat
- 300 g mozzarelly
- 100 g strouhaného sýra typu ementál
- 60 ml extra panenského olivového oleje
- oregano
- sůl
- Předehřejte troubu na 200°; krájená loupaná rajčata promíchejte s olejem, oreganem a posolte. Mozzarellu nakrájejte na kostky.
- Vymažte plech, vyválejte těsto a založte jeho okraje. Na těsto rovnoměrně rozetřete rajčatovou směs, posypte mozzarellou a ementálem a vložte
do trouby. Pečte asi 30 minut, dokud těsto nedostane zlatavou barvu. - Saláty Insalatissime dobře promíchejte, rozprostřete na pizzu a vložte zpět
do trouby na 2 minuty. - Ihned podávejte.
Lehký salát s fetou
Suroviny:
- 2x 160 g balení Rio Mare Insalatissime
- Kukuřice s tuňákem
- 4 zralá rajčata
- 1 jarní cibulka
- 150 g sýru Feta
- trocha extra panenského olivového oleje
- černý pepř na dochucení
Rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou
Suroviny na 4 porce:
- 350 g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin
- 3 balení tuňáka Rio Mare
s citronem a černým pepřem (po 80 g) - 700 g cuket
- 1 stroužek česneku
- 80 ml extra panenského olivového oleje
- Velká hrst čerstvé bazalkové soli
Postup:
- Přiveďte hrnec vody k varu, když začne vařit, přidejte sůl.
- Cukety umyjte, nakrájejte podélně na polovinu a nakrájejte na tenké plátky. Cukety dejte na pánev s olejem a se stroužky česneku, trochu osolte, často míchejte a smažte do mírně zlaté barvy.
- Vložte těstoviny do vroucí vody a uvařte.
- Smíchejte tuňáka, cuketu, těstoviny a restovanou zeleninu na pánvi, doplňte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.
Tuňákový salát s jablky a mandlemi
Suroviny na 4 porce:
- 3 balení tuňáka Rio Mare
s citronem a černým pepřem (po 80 g) - 2 červená jablka
- 20 g mandlí nakrájených na špalíčky
- 40 ml extra panenského olivového oleje
- srdíčko řapíkatého celeru
- hrst křehkých salátových lístků
- sůl na dochucení
Postup:
- Na nepřilnavé pánvi restujte po dobu dvou minut mandle a míchejte je nebo obracejte, dokud nezačnou vonět a některé i tmavnout.