Lehké recepty s tuňákem

0
1200
Foto: Rio Mare

Léto je v plném proudu a vedle grilovaných dobrot je čas také na něco lehčího. Proto přinášíme tipy na dietní a rychlé recepty plné zeleniny a tuňáku. Tak s chutí do toho!

Mexická pizza s tuňákem

Suroviny:

  • 2x 160 g balení Rio Mare Insalatissime Mexico
  • 1 balení těsta na pizzu
  • 400 g krájených loupaných rajčat
  • 300 g mozzarelly
  • 100 g strouhaného sýra typu ementál
  • 60 ml extra panenského olivového oleje
  • oregano
  • sůl
  • Předehřejte troubu na 200°; krájená loupaná rajčata promíchejte s olejem, oreganem a posolte. Mozzarellu nakrájejte na kostky.
  • Vymažte plech, vyválejte těsto a založte jeho okraje. Na těsto rovnoměrně rozetřete rajčatovou směs, posypte mozzarellou a ementálem a vložte
    do trouby. Pečte asi 30 minut, dokud těsto nedostane zlatavou barvu.
  • Saláty Insalatissime dobře promíchejte, rozprostřete na pizzu a vložte zpět
    do trouby na 2 minuty.
  • Ihned podávejte.

Lehký salát s fetou

Suroviny:

  • 2x 160 g balení Rio Mare Insalatissime
  • Kukuřice s tuňákem
  • 4 zralá rajčata
  • 1 jarní cibulka
  • 150 g sýru Feta
  • trocha extra panenského olivového oleje
  • černý pepř na dochucení

Rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou

Suroviny na 4 porce:

  • 350 g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin
  • 3 balení tuňáka Rio Mare
    s citronem a černým pepřem (po 80 g)
  • 700 g cuket
  • 1 stroužek česneku
  • 80 ml extra panenského olivového oleje
  • Velká hrst čerstvé bazalkové soli

Postup:

  1. Přiveďte hrnec vody k varu, když začne vařit, přidejte sůl.
  2. Cukety umyjte, nakrájejte podélně na polovinu a nakrájejte na tenké plátky. Cukety dejte na pánev s olejem a se stroužky česneku, trochu osolte, často míchejte a smažte do mírně zlaté barvy.
  3. Vložte těstoviny do vroucí vody a uvařte.
  4. Smíchejte tuňáka, cuketu, těstoviny a restovanou zeleninu na pánvi, doplňte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.

Tuňákový salát s jablky a mandlemi

Suroviny na 4 porce:

  • 3 balení tuňáka Rio Mare
    s citronem a černým pepřem (po 80 g)
  • 2 červená jablka
  • 20 g mandlí nakrájených na špalíčky
  • 40 ml extra panenského olivového oleje
  • srdíčko řapíkatého celeru
  • hrst křehkých salátových lístků
  • sůl na dochucení

Postup:

  1. Na nepřilnavé pánvi restujte po dobu dvou minut mandle a míchejte je nebo obracejte, dokud nezačnou vonět a některé i tmavnout.

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here