Hrušky jako sladký symbol podzimu. Vychutnejte si je v lákavých receptech

0
254
Foto: BIO

I když letní měsíce utekly jako voda, období, kdy si můžeme užívat sezónní ovoce, ještě zdaleka nekončí! I pestrobarevný podzim v Česku totiž nabízí dobroty, s nimiž můžeme v kuchyni báječně čarovat. Sáhněte tentokrát třeba po hruškách a nechte se inspirovat našimi recepty!

Hrušky plněné plísňovým sýrem

  • 4 ks hrušek
  • 200 g plísňového sýra typu niva
  • hrst vlašských ořechů
  • lžíce třtinového cukru
  • hřebíček
  • šťáva z  citronu
  • máslo
  • 250 ml vody

Vodu s cukrem, h řebíčkem a citronovou šťávou povařte v hrnci asi 5 minut, dokud směs nezhoustne. Hrušky oloupejte, rozkrojte na půlky a zbavte jádřinců. Vložte do připravené vody s kořením a chvíli společně povařte. Dejte pozor, aby se hrušky zcela nerozpadly. Poté je vyjměte, nechte okapat a vychladnout. Následně vyšlehejte změklé máslo a smíchejte se sýrem. Nakonec hrušky naplňte sýrovým krémem a posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Pro hezký efekt můžete ještě dozdobit vanilkou a badyánem.

Opečená bagetka s krémovým sýrem a hruškami

Opecena bagetka s kremovym syrem a hruskami
Foto: BIO
  • bagetka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 hrušky
  • hrst vlašských ořechů
  • hrst lískový ch ořechů
  • 300 g čerstvého sýra typu ricotta
  • lžíce medu

Bagetku nakrájejte na plátky, které z obou stran potřete olivovým olejem a rozložte je na plech vystlaný pečicím papírem. Při teplotě 180 stupňů je pečte v troubě přibližně 5 minut, dokud nezezlátnou. Hrušky omyjte, rozkrojte napůl, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi si rozehřejte máslo, hrušky orestujte a přidejte nahrubo nasekané vlašské a lískové ořechy. Opečené bagetky potřete sýrem smíchaným s medem, poklaďte hruškami s ořechy a podávejte.

Hruškovo-pomerančový pečený čaj

Hruskovo pomerancovy peceny caj
Foto: BIO
  • pomeranč
  • 2 hrušky
  • skořice
  • hřebíček
  • šťáva z  citronu
  • 2 ks cukru
  • lžíce třtinového cukru
  • 1 dcl rumu

Pomeranče a hrušky opláchněte, zbavte slupek a hrušky také jádřinců. Ovoce nakrájejte na malé kostičky, vložte do misky, přidejte cukr, rum, koření, citronovou šťávu a důkladně promíchejte. Směs rozložte na pekáč a pečte při teplotě 180 stupňů přibližně 60 minut. Po vyjmutí z trouby naplňte vymyté sklenice směsí, pečlivě uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte přibližně 8 hodin odpočívat. Pro finální přípravu čaje dejte do hrnečku dvě lžičky zavařené směsi, zalijte vroucí vodou, nechte 5 minut louhovat a podávejte.

Foto: BIO

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here