Co zvolíte ledová kávu s bílou čokoládou nebo medové affogato

0
34

Všichni milovníci kávy zbystřete. jak si vychutnat svůj oblíbený nápoj ještě víc? Vyzkoušejte naše tipy, které můžete zároveň servírovat jako dezert.

Ledová káva s bílou čokoládou

Ingredience:

  • 200 ml Baileys Original
  • 100 g bílé čokolády, nakrájené na kousky
  • 50 ml mléka
  • 300 ml tučné smetany, lehce vyšlehané
  • 500 ml silné kávy, vychlazené
  • Pokrájené pekanové ořechy, kousky bílé čokolády, karamelový toping

Postup:

Rozpusťte čokoládu v teplém mléce a rozmíchejte dohladka. Po vychladnutí vmíchejte 2 polévkové lžíce našlehané smetany. Nalijte čokoládovou směs do misky se zbývající smetanou a opatrně vmíchávejte, dokud nebude pěna hladká.

4 lžíce čokoládové pěny vložte do uzavíratelné sklenice, přidejte Baileys a protřepejte, dokud se směs nepropojí.

Zbylou pěnu vložte na chvíli do lednice.

Do 4 sklenic dejte několik kostek ledu. Rozdělte směs s Baileys do sklenic. Zalijte kávou, navrstvěte pěnu, posypejte pekanovými ořechy a kousky čokolády. Přelijte karamelovým topingem a ihned podávejte.

Medové affogato

Ingredience:

  • 200 ml Baileys Original
  • 8 kopečků zmrzliny s čokoládovými kousky
  • Kousky křupavých sušenek nebo medových pláství
  • Med
  • Čokoládová poleva
  • 8 zchlazených shotů espressa

Postup:

Do 4 sklenic dejte po jednom kopečku zmrzliny. Přidejte pár kousků medových pláství nebo sušenek, zalijte trochou čokoládové polevy a medu. Přidejte druhý kopeček zmrzliny a zopakujte vrstvení.

Každou sklenici ozdobte kusem plástve (nebo sušenky), přelijte 50 ml Baileys a 2 shoty espressa.

Reagovat na článek

Please enter your comment!
Please enter your name here