Všichni milovníci kávy zbystřete. jak si vychutnat svůj oblíbený nápoj ještě víc? Vyzkoušejte naše tipy, které můžete zároveň servírovat jako dezert.
Ledová káva s bílou čokoládou
Ingredience:
- 200 ml Baileys Original
- 100 g bílé čokolády, nakrájené na kousky
- 50 ml mléka
- 300 ml tučné smetany, lehce vyšlehané
- 500 ml silné kávy, vychlazené
- Pokrájené pekanové ořechy, kousky bílé čokolády, karamelový toping
Postup:
Rozpusťte čokoládu v teplém mléce a rozmíchejte dohladka. Po vychladnutí vmíchejte 2 polévkové lžíce našlehané smetany. Nalijte čokoládovou směs do misky se zbývající smetanou a opatrně vmíchávejte, dokud nebude pěna hladká.
4 lžíce čokoládové pěny vložte do uzavíratelné sklenice, přidejte Baileys a protřepejte, dokud se směs nepropojí.
Zbylou pěnu vložte na chvíli do lednice.
Do 4 sklenic dejte několik kostek ledu. Rozdělte směs
s Baileys do sklenic. Zalijte kávou, navrstvěte pěnu, posypejte pekanovými
ořechy a kousky čokolády. Přelijte karamelovým topingem a ihned podávejte.
Medové affogato
Ingredience:
- 200 ml Baileys Original
- 8 kopečků zmrzliny s čokoládovými kousky
- Kousky křupavých sušenek nebo medových pláství
- Med
- Čokoládová poleva
- 8 zchlazených shotů espressa
Postup:
Do 4 sklenic dejte po jednom kopečku zmrzliny. Přidejte pár kousků medových pláství nebo sušenek, zalijte trochou čokoládové polevy a medu. Přidejte druhý kopeček zmrzliny a zopakujte vrstvení.
Každou sklenici ozdobte kusem plástve (nebo sušenky), přelijte 50 ml Baileys a 2 shoty espressa.