Škola je opět tu a vy zase musíte vymýšlet svačiny pro své děti. Zkuste nové recepty – kreativní, zdravé, ale také dobré! Udělejte školákům wrapy, kašičku či přesnídávku.
Wrapy, které si děti zamilují
Svačinky by měly rozhodně vypadat atraktivně a svěže. Radíme proto zvolit neokoukané varianty, jako jsou oblíbené tortilly. Doplnit je můžete podle chuti a také podle preferencí vašeho školáka.
Ingredience na 4 ks:
- 4 bio tortilly
- 120 g bio krémového sýru
- sušené bio bylinky (bazalka, tymián, oregano)
- 1 bio červená paprika
- 1 malá bio cibule
- 1 ks bio jarní cibulky
- 120 g bio šunky nebo například na tenké plátky nakrájené bio maso (hovězí, kuřecí), které vám zůstane ze včerejší grilovačky
- 120 g bio goudy
- 2ks velkých bio rajčat
- rukola, špenát nebo ledový salát v bio kvalitě
Papriku, rajčátka i cibuli nakrájejte na malé kousky. Pomocí ručního šlehače (lze i bez) zeleninu promíchejte s krémovým sýrem a kořením. Kolik koření do směsi zvolíte, záleží na vaší chuti (a chuti vašich dětí). Tortillu připravte podle návodu. Posléze přidejte vzniklou směs, na kterou vložte plátky šunky a sýru tak, aby okraje zůstaly volné. Poté posypeme rukolou nebo ledový salátem a pevně stočíme. Pro lepší stabilitu můžete do tortilly zapíchnout párátka a nakrájet na menší kousky.
Přesnídávka pro nejmenší
Nejen školáci, ale i ti nejmenší potřebují pravidelný přísun potravin. Zkuste jednoduchou domácí jablečnou přesnídávku, kterou si s chutí dáte i vy.
Ingredience na přesnídávku:
- 2 kg bio jablek
- bio med
- bio mletá skořice
Jablíčka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, které vložíme do hrnce. Následně podlijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Na mírném plameni dusíme, dokud jablíčka zcela nezměknou. Poté přidáme med a skořici dle chuti a rozmixujeme mixérem. Hotovou přesnídávku vložíme do vyvařené sklenice, zavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
Kašička na snídani
Rychlá snídaně do skleničky. Připravíte ji klidně ráno před odchodem do práce anebo večer před spaním. Mléčné výrobky tvoří základ jídelníčku a dodají tak tělu potřebné látky a energii. Navíc vám jejich rychlá příprava ušetří spoustu času.
Ingredience na jahodovou kaši:
- 4 lžíce bio pohankových vloček
- 2 lžíce bio kešu oříšků
- 150 g bio jogurtu z kozího mléka
- 1 lžička bio medu
- 4 kusy bio jahod
Do vybrané skleničky vložte vločky a přidejte oříšky, med, jogurt a na vršku ozdobte jahodami.