Chutné svačinky do školy – zdravé a pestré

0
135
Foto: 123rf.com

Škola je opět tu a vy zase musíte vymýšlet svačiny pro své děti. Zkuste nové recepty – kreativní, zdravé, ale také dobré! Udělejte školákům wrapy, kašičku či přesnídávku.

Wrapy, které si děti zamilují

Svačinky by měly rozhodně vypadat atraktivně a svěže. Radíme proto zvolit neokoukané varianty, jako jsou oblíbené tortilly. Doplnit je můžete podle chuti a také podle preferencí vašeho školáka.

Foto: biolist.cz

Ingredience na 4 ks:

  • 4 bio tortilly
  • 120 g bio krémového sýru
  • sušené bio bylinky (bazalka, tymián, oregano)
  • 1 bio červená paprika
  • 1 malá bio cibule
  • 1 ks bio jarní cibulky
  • 120 g bio šunky nebo například na tenké plátky nakrájené bio maso (hovězí, kuřecí), které vám zůstane ze včerejší grilovačky
  • 120 g bio goudy
  • 2ks velkých bio rajčat
  • rukola, špenát nebo ledový salát v bio kvalitě

Papriku, rajčátka i cibuli nakrájejte na malé kousky. Pomocí ručního šlehače (lze i bez) zeleninu promíchejte s krémovým sýrem a kořením. Kolik koření do směsi zvolíte, záleží na vaší chuti (a chuti vašich dětí). Tortillu připravte podle návodu. Posléze přidejte vzniklou směs, na kterou vložte plátky šunky a sýru tak, aby okraje zůstaly volné. Poté posypeme rukolou nebo ledový salátem a pevně stočíme. Pro lepší stabilitu můžete do tortilly zapíchnout párátka a nakrájet na menší kousky.

Přesnídávka pro nejmenší

Nejen školáci, ale i ti nejmenší potřebují pravidelný přísun potravin. Zkuste jednoduchou domácí jablečnou přesnídávku, kterou si s chutí dáte i vy.

Foto: biolist.cz

Ingredience na přesnídávku:

  • 2 kg bio jablek
  • bio med
  • bio mletá skořice

Jablíčka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, které vložíme do hrnce. Následně podlijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Na mírném plameni dusíme, dokud jablíčka zcela nezměknou. Poté přidáme med a skořici dle chuti a rozmixujeme mixérem. Hotovou přesnídávku vložíme do vyvařené sklenice, zavřeme a obrátíme dnem vzhůru.

Kašička na snídani

Rychlá snídaně do skleničky. Připravíte ji klidně ráno před odchodem do práce anebo večer před spaním. Mléčné výrobky tvoří základ jídelníčku a dodají tak tělu potřebné látky a energii. Navíc vám jejich rychlá příprava ušetří spoustu času.

Foto: biolist.cz

Ingredience na jahodovou kaši:

  • 4 lžíce bio pohankových vloček
  • 2 lžíce bio kešu oříšků
  • 150 g bio jogurtu z kozího mléka
  • 1 lžička bio medu
  • 4 kusy bio jahod

Do vybrané skleničky vložte vločky a přidejte oříšky, med, jogurt a na vršku ozdobte jahodami.

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here