Černou kávu zná každý. Zelená však zůstává pro mnoho konzumentů neobjeveným tajemstvím. Neochutnat tento netradiční nápoj by však byla škoda. Má totiž zajímavou chuť, dodává energii pomocí velké dávky kofeinu a tlumí chuť k jídlu, takže se často používá jako podpůrný prostředek při shazování nadbytečných kil.
Zralá, ale nepražená
Její barva by mohla leckoho zmást, zelená káva však neznamená, že zrnka nejsou dostatečně zralá. Zrnka zelené kávy neprocházejí pražením, a tím si zachovávají specifickou chuť a některé chemické látky, které se v běžné přípravě ztrácí. Proces pražení totiž ničí fenolické sloučeniny, jež mimo jiné napomáhají snížení pocitu hladu.
Jedinečná chuť
Svou chutí připomíná zelená káva zelený čaj. Podobá se mu též svou přípravou. Mletá směs se zalije horkou vodou a nechá se pět až deset minut vylouhovat. Pokud si však pořídíte celá zrnka, raději je před mletím několik hodin máčejte. Oproti černé kávě jsou totiž hodně tvrdá a mohla by poškodit mlýnek.