Grilování pro zdraví

0
54
Foto: Pexels/makafood
pexels makafood 8930829
Foto: Pexels/makafood

Letní dlouhé teplé večery vybízí k uspořádání poctivé grilovačky. Nabídněte svým blízkým zázraky, které chutnají. Pokud doplníte grilované maso, sýry i zeleninu kvašenými potravinami, připravíte hostinu velice chutnou, a ještě zdravou. Doplňte jimi své grilovací umění a uvidíte, jak se hosté budou „olizovat“.

„Kvašené potraviny mají pro svůj obsah probiotických kmenů rodu Lactobacillus pozitivní vliv nejen na samostatné trávení, ale také na celkový imunitní systém. Nezatíží vaše trávení, ba naopak“, vysvětluje Kamila Lhotáková z firmy Beavia.

Dokonalá příloha

Ať už kimchi nebo řepa – křupavý a chutný salátek z kvalitní fermentované zeleniny bude vždy skvělou volbou k opečenému masu, klobáskám, tofu. Příjemná pikantnosti chilli v kimchi Beavia a křenu v kvašené řepě dodají vašemu pokrmu ten správný říz.

Burger

Zlatým grálem každé grilovačky jsou bezesporu poctivé a šťavnaté burgery, které při zakousnutí v ústech odstartují absolutní chuťovou explozi. Křupavá houstička, kvalitní plátek propečeného mletého masa s rozpuštěným plátkem chedaru a pořádná porce kimchi na vrch. Už se Vám sbíhají sliny?

Hermelín nebo sýr

Hermelín je česká klasika, výborný sám o sobě, naložený, či grilovaný. Vylepšete grilovaný hermelín a dopřejte si chuťový zážitek. Zapomeňte na univerzální koření z balení kupovaných hermelínů. Lžíce kimchi a pořádné propečení vám zaručí delikátní zážitek. Výběr samotného sýru rozhodně nepodceňte. Levné plísňové sýry často vytečou během grilování a moc si nepochutnáte. Když sáhnete po speciálních balíčkách sýrů pro grilování neuděláte chybu, tyto hermelíny jsou určené pro úpravu při vysokých teplotách. Vhodný je také camembert.

Kimchi pomazánka na topinky

Křupavé topinky potřené máslem a česnekem zavání návratem do dětství. Ugrilujte topinku přesně jak ji máte rádi, natřete ji kimchi pomazánkou a je hotovo.  

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here