Novinky mezi kuchařkami a knihami o stravování

0
200
Foto: pexels.com

Dochází vám inspirace, co vařit? Hledáte cestu k tomu správnému stravování? Shrnuli jsme pro vás novinky na trhu mezi kuchařkami a knihami zaměřenými na stravování a zdravý životní styl. Po které sáhnete?

Run and Cook: Kulinářská příručka správného běžce

RunAndCook obal scaled 1

Máte v úmyslu začít s běžeckým dobrodružstvím? Nebo pravidelně trénujete či se připravujete na běžecké závody? V této kuchařské knize najdete kromě kvalitních a zcela zásadních informací o správném stravování pro běžce také celou řadu receptů na lehká, leč vydatná a především chutná jídla. U všech receptů je uvedena energetická hodnota a také u nich nechybí označení, zda jde o pokrm vegetariánský, veganský či bezlepkový. Autorkou knihy je polská výživová poradkyně, sportovkyně tělem i duší Jagoda Podkowská, na receptech se podílel výtečný mladý kuchař a amatérský běžec Michał Toczyłowski. Více na www.alphabook.cz

Jak na veganství

VEGAN obalka na web 162x235 20 07 01

Jak na veganství je zásadní kniha pro každého, kdo se o veganství a veganské stravě chce a potřebuje dozvědět více. Praktický, čtivý a velmi důkladný průvodce veganským stravováním, čerpající jak z kvalitních vědeckých studií, tak z bohaté praxe dlouholetého vegana. Hlavním tématem je, jak praktikovat veganství zdravě, dlouhodobě a bez zbytečných komplikací. Kniha funguje jako maximálně užitečný nástroj pro každodenní praxi. Vyvrací řadu klišé a dezinformací, které o veganství kolují, současně se ale pečlivě věnuje skutečně kritickým místům ve stravování, na které je potřeba si pro dlouhodobé prospívání organismu dávat pozor. Nabízí jak přehledy zásadních informací, které lze využít pro rychlou denní orientaci, tak detailní rozbory pro všechny čtenáře, kteří chtějí problematiku prozkoumat opravdu do hloubky. Autor Pavel Houdek je veganem již přes dvacet let, veganství se věnuje také na největším tematickém webu veganka.cz, na svých přednáškách pro veřejnost a v dalších aktivitách. I když poznatky a inspirace z této knihy ve své kuchyni určitě využijete, není to kuchařka. Pokud hledáte klasické recepty na veganská jídla, doporučujeme Zeleninovou nebo Luštěninovou kuchařku. Více na www.smartpress.cz

Londýn prostě žeru

londyn proste zeru cover V3 digi scaled 1

Lenka Požárová, známá jako zapálená kuchařka, přišla do Londýna nasbírat zkušenosti pro otevření vlastního bistra. Po pár letech, kdy se tam se svou rebelskou povahou prodírala prací ve slovutných restauracích, z něj odcházela nasměrovaná ke zcela jiné profesi, a to novinařině. V knize Londýn prostě žeru kombinuje tipy na to nejzajímavější jídlo či pití, co tu objevila, se svéráznými zážitky ze života v protisměru i svůdnými recepty. To město budete milovat i nenávidět spolu s ní! Svižný text vyšperkovaný autorskými fotografiemi je spolu s výjimečným grafickým zpracováním na knižním trhu lahodným osvěžením. Knížka je pro všechny, kdo Londýn znají a touží se dozvědět víc. Taky pro ty, co se tam teprve chystají. Nebo pro ty, kteří chtějí dělat výpady maximálně do lednice. Více na www.kosmas.cz

Low Carb recepty na zhubnutí a snížení hladiny cukru

Recepty na snížení váhy a krevního cukru předek

V roce 2012 donutila diagnóza cukrovky 2. typu Giancarla Caldesiho začít s nízkosacharidovou dietou, která změnila jeho zdraví a zdraví celé jeho rodiny a vedla ke ztrátě hmotnosti téměř 20 kilogramů. Cukrovka u něj ustoupila! Ve spolupráci s odbornicí na výživu Jenny Phillipsovou vám Giancarlo a jeho manželka Katie ukážou, jak se přizpůsobit nízkosacharidovému způsobu stravování s pomocí jednoduchých receptů, ve kterých se používají snadno dostupné přísady, jež vás zasytí, aniž byste z nich tloustli. Steak a hranolky jsou stále na jídelníčku, stejně jako chutné kari, máslové kuře a pikantní panýr, dokonce i dezerty jako horké čokoládové šálky nebo dort s arašídovým máslem. Počáteční diagnóza – cukrovka vás může vyděsit a množství informací odradit. Ale Katie a Giancarlo se s vámi podělí o svou osobní zkušenost s cukrovkou a hubnutím a povzbudí vás ve vašem rozhodování o výběru jídel, která budete moci konzumovat a pochutnávat si na nich, aniž byste museli obětovat potěšení z jídla. Více na www.alphabook.cz

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here