Připravte si tři svěží melounové recepty, které chutnají létem

0
70

Nachystejte si tři letní lahůdky, které skvěle chutnají, hezky vypadají a neubližují zdraví či štíhlé postavě. V každé z nich navíc hraje hlavní roli netradiční ingredience – vodní meloun. Melounovo-jahodový sorbet se rozplývá na jazyku a báječně osvěží. Melounové jednohubky do skla potěší na každém večírku nebo zahradní slavnosti – ale pozor: velmi rychle zmizí ze stolu! A letní melounová pizza je zábavnou ovocnou variantou známého jídla. V tomto receptu si ale užijete hlavně svěží chuť, a to bez obav o zvýšení cholesterolu nebo váhy. Ovocná variace na pizzu udělá radost při každé příležitosti, u které se objeví děti.

Vyberte do receptů to nejlepší zralé ovoce, které si připoutá pozornost svou plnou sladkou chutí. A jaké jiné melouny zvolit, když ne lahodné melouny Bouquet bez pecek? Tato speciální bezpecková odrůda vyrostla na slunných svazích Španělska, kde se pěstuje již šedesát let. Šťavnaté melouny Bouquet jsou plné vitamínů, minerálů a antioxidantů. Každému receptu tak kromě chuti dodají ještě porci zdraví navíc.

Melounovo-jahodový sorbet

  • 400 g melounu Bouquet bez slupky
  • 100 g jahod
  • 1 limetka
  • 50 g třtinového cukru

Meloun nakrájejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přidejte omyté jahody, šťávu z limetky a doslaďte třtinovým cukrem. Rozmixujte. Směs na sorbet přendejte do uzavíratelné nádoby, dejte do mrazáku a ideálně jej každou půlhodinu promíchejte, dokud nebude mít konzistenci zmrzliny. Zmražený sorbet rozdělte do mističek, podávejte s čerstvým ovocem a lístky máty.

Melounové jednohubky do skla

  • 1/3 melounu Bouquet
  • 400 g mozzarelly mini třešničky
  • 200 g sušené parmské šunky
  • pražená slunečnicová semínka v soli
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • pepř
  • krémové balzamiko

Z melounu Bouquet vykrájejte kuličky. Vložte je do skleniček spolu s třešničkami mozzarelly. Přidejte zarolovanou parmskou šunku, opražená slaná slunečnicová semínka a lístky bazalky. Dochuťte čerstvě umletým pepřem, olivovým olejem, a zakapejte balzamikovým octem. Podávejte v nízkých sklenkách.

Letní melounová pizza

  • ½ melounu Bouquet
  • 400 g řeckého jogurtu
  • 1 lžíce medu
  • 200 g jahod
  • 100 g borůvek
  • 100 g malin
  • čerstvá máta
  • 2 hrsti vlašských ořechů

Meloun Bouquet rozpulte a z poloviny krájejte 4 stejně velká kola. Ty rozdělte na menší trojúhelníčky. Přendejte na talíře. Jogurt smíchejte s medem, potřete jím trojúhelníčky melounu a nazdobte jahodami, borůvkami, malinami a mátou. Nakonec posypejte nasekanými ořechy.

Reagovat na článek

Please enter your comment!
Please enter your name here