Zažijte bublinky jinak, svátek sektu začíná!

0
32

Grilovaná tygří krevetka s čerstvým koprem na kanapce a citronovým máslem v kombinaci s Bohemia Sektem Ryzlinkem rýnským, hráškové gazpacho s mátou a Mionettem Prossecem. To a mnohem víc nabídne letošní Sektival 2019.

Přemýšlíte, kam byste v druhé polovině května vyrazili? Máme pro vás tip. Na 40 restaurací se od 17. května do 2. června připojí k již čtvrtému ročníku Sektivalu, úspěšného svátku šumivých vín a jídla. Budete na něm moci ochutnat vybrané prémiové sekty v kombinaci se skutečnými kulinářskými delikatesami. A co víc, výběr sektů nebude jen tak ledajaký. Osobně je pro Sektival vybíral trojnásobný držitel ocenění Sommelier roku David Král.

„Cílem Sektivalu je představit chuťovou rozmanitost šumivých vín milovníkům špičkové gastronomie. Každý doušek sektu ještě lépe vynikne v kombinaci s vhodně zvoleným pokrmem, proto jsme pečlivě ochutnávali každé menu, abychom poskytli návštěvníkům tohoto festivalu ty nejlepší zážitky,“ říká David Král s tím, že letošní novinkou budou mimo tradiční variantu i takzvané jednorázové degustační večery. „Speciální degustační večery budou probíhat tak, že vybrané restaurace připraví servírovanou večeři. Jídla představí šéfkuchař, vybrané sekty zase sommelier přímo na místě. Půjde spíše o řadu jednorázových akcí po českých městech,“ vysvětluje Král.

Ochutnáte mnoho netradičních chuťových spojení. Už teď můžeme prozradit, že si můžete pochutnat třeba na jemném diamond steaku s kávovou omáčkou, višňovou redukcí a vídeňskou cibulkou spolu s mnohonásobně oceňovaným Bohemia Sektem Prestige Chardonnay brut.

Bílý, růžový, nebo červený?

Sektival 2019 nabídne návštěvníkům širokou škálu sektů – od klasického bílého, růžového až po sekt červený, který se hodí spíše ke sladkým pokrmům. Nebude chybět ani italské prosecco nebo španělská cava.

V nabídce se objeví prémiová řada sektů Bohemia Sekt Prestige, které vznikají tradiční metodou kvašením v lahvi, na své si ale přijdou i milovníci sladších sektů. Mezi ty patří třeba Bohemia Sekt La Fleur, nebo červený Bohemia Sekt. „Červené sekty ladí především v kombinaci s tmavou čokoládou a různými čokoládovými zákusky,“ doporučuje David Král. V nabídce objevíte ale i jeden z nejsušších tuzemských sektů Château Radyně pro opravdové bublinkové fajnšmekry nebo španělský Freixenet Cordon Negro Brut.

Více informací na www.sektival.cz.

Reagovat na článek

Please enter your comment!
Please enter your name here