Streetfood chutná nejen na ulici. Naučte se pestré pouliční klasiky ve škole vaření Chefparade

0
103

Streetfood dávno neznamená jen hot dog nebo langoše. Co země, to jiné pouliční chutě a zvyklosti. Ve Vietnamu kralují v ulicích bagety banh mi, v Thajsku čerstvé závitky, v Mexiku tacos. Na několika různých kuchařských kurzech Chefparade zaměřených na streetfood se přesvědčíte, že je rychlý, chutný a nemusí být nezdravý. Naučte se světové klasiky, které se hodí jako pohoštění nejen na party.

V čem je streetfood skvělý?

Streetfood jsou pokrmy, které seženete na ulici, nejčastěji ve stánku nebo food trucku. Servírují se jednoduše, na tácku nebo v ubrousku (nebo ani to ne, záleží i na tom, v jakém koutě světa se nacházíte). Jsou většinou nenáročné na ingredience i na přípravu a přitom jsou chuťově pestré a obecně oblíbené. Nejznámějším příkladem jsou burgery a hranolky, streetfood ale nutně nemusí být přesmažený a nezdravý. Co takový čerstvý jarní závitek? Nebo Mexiko?

Co se na kurzech Chefparade naučíte?

V Chefparade probíhají rovnou dva kurzy speciálně věnované speciálně streetfoodovým lahůdkám. Světový streetfood vás provede ulicemi celého světa a budou vám chutnat. Kromě klasických burgerů se na nich naučíte třeba mexické burrito nebo bang bang chicken (kuřecí nugetky). Důležitou součástí většiny pokrmů jsou nejrůznější dipy, majonézy a omáčky, které jídlům dodávají ten správný kořeněný pouliční nádech. Ty se na kurzech v Chefparade naučíte také. Na populárním kurzu Street Food z Vietnamu jsou povinným receptem bagety banh mi a nechybí ani bun bo nam bo, které se postupně stává z vietnamské českou klasikou.

Streetfood kam se podíváš

Streetfoodové rychlovky se můžete naučit i na dalších Chefparade kurzech. Pokud navštívíte například Mexiko I nebo II, dozvíte se, jak připravit třeba chimichangas nebo klasická tacos hezky od výroby tortilly až po servírování. Na kurzu věnovanémThajské kuchyni zase zjistíte, jak připravit ty nejkřehčí jarní závitky.

Streetfoodové recepty na vás ale vykouknou i na dalších kurzech, třeba na těch věnovaným masu.
Na každém kurzu se naučíte (a sníte) 4 různé pokrmy. Kurzy probíhají v kuchařském studiu v pražských Holešovicích nebo na Žižkově, trvají 3 – 3,5 hodiny a stojí 2190 Kč. Přihlásit se můžete na www.chefparade.cz, kde najdete i kalendář s termíny jednotlivých kurzů. Pouliční pestrost chutí je na kurzech Chefparade zaručena!

Reagovat na článek

Please enter your comment!
Please enter your name here